Otin vaatekaapista juhlapukusi ja sen taskusta tipahti siskon hääjuhlassa pitämäsi puhe. Kun ihminen lähtee täältä, kaikki jää vähän kuin kesken. Tänne jäävät läheiset saavat sitten etuoikeuden hävittää  tai säästää jälkeen jättämäsi elämäsi maan päällä. Se tuntuu  vähän samalta kuin tekisi matkaa toisen ihmisen elämään mikä jäi puolitiehen. Sanoin miehelleni, että samalla tätä työtä kuin tekee tulee esiin myös ne luurangot kaapeissa jos sellaisia on. Kaikki salaisuudet paljastuvat niin hyvässä kuin pahassa. Isäni kohdalla tämän kaiken jälkeen, uskon nyt vielä vahvemmin että hän uskoi viimeiseen asti paranevansa. Mikään ei ole viitannut siihen, että hän olisi ennakoinut jollakin oudolla tavalla lähtevänsä. Se kertoo samalla myös oman isäni omasta uskosta, miten vahva se lopulta oli ja miten vähän hän lopulta kaikella kuormitti meitä omaisia. 

Löysin isäni kätköistä myös mun vanhoja piirustuksia ja kirjeitä. Miten liikuttavaa, että ne oli säästetty ja miten paljon itsessä liikahti, kun ymmärsi miten paljon olen saanut kasvaa näinä vuosina. Niin paljon. Voi kun olisin tämän viisauden voinut antaa sille teinivuosina kipuilevalle minulle ja kertoa miten tulet selviämään. Tärkeintä olisi vain  löytää ensin itsesi. 

Tunteita tämä kaikki on herättänyt. Se on selvä. Yksi ovi elämässä on sulkeutumassa ja toinen aukeamassa. Näihin maisemiin vanhempieni kodin osalta sisältyy niin paljon muistoja. Kun katselen katuja ja maisemia, voin kuulla ja nähdä melkein isäni. Välillä tulee hetkiä jolloin on vain niin valtaavan kova ikävä. Ja kun hävittää toiselle kuuluvaa, on vaikea päästää irti. Se kaikki kuitenkin muistuttaa siitä rakkaasta ihmisestä. 

Isälle itselle tänään  haluaisin kertoa, että olemme pitäneet lupauksen. Olemme pitäneet  huolta äidistä. Hankkineet hänelle asunnon ja ihan pian hän muuttaa lähemmäksi meitä. Näihin päiviin on omalla kohdallani mahtunut myös huolta, miten selviämme ja pysymme terveenä. Tätä yhtälöä ei helpottanut se, että loukkasin itseni ja liikkuminen ei ole ollut kauhean helppoa. Onneksi meillä on paljon ystäviä jotka on tarjonneet apua ja auttavan kätensä. Paljon on saatu tehtyä. Asia kerrallaan, niinkuin sinulla oli tapana sanoa. Sen itsekin koitan muistaa. Omalla kohdalla ollut pakko todeta, että vain hidastamalla voin päästä päämäärään. Nyt ei ole ollut kiire ja ilahtuisit kun kuulet, että olin yhteydessä erääseen henkilöön ja hän kovasti ilahtui yhteydenotostani. Päätimme luovuttaa osan tekemästäsi töistä paikkaan, mikä oli sinulle tärkeä ja rakas. Uskon, että tämän jälkeen voimme aistia sinun muistosi siellä ja vaikka et ole täällä enää . Työsi pääsevät nyt arvokkaalle paikalle. Näin uskon. Muistathan meitä edelleen, että kaikki menee niin miten on tarkoitettu ja saamme voimaa mennä tämänkin vaiheen ja luopumisen läpi.
 Tänään meidän serkku ja ystäväsi tuli teille. Muistelimme sinua ja pitkästä aikaa myös liikutuin. Oikeastaan itkin ihan nenäni tukkoiseksi.  Serkkuni lauloi niin kauniisti erään kappaleen, mikä oli sulle omistettu. Tuli vain niin valtava ikävä sinua ja nousi pintaan ihania muistoja! Jollakin oudolla tavalla kuitenkin, aistin sinut siinä hetkessä. Olit kuin meidän keskellä lohduttamassa meitä meidän keskusteluissa. Välillä tuli ihan olo, että näit meidät silti, vaikka et ole täällä fyysisesti meidän kanssamme ja kuulit jollakin tavalla ajatuksemme. Ystäväsi sanoi, että häntä liikuttaa kun hän katselee meitä, perhettäsi. Miten kaiken kamalan jälkeen, meistä huokuu silti kiitollisuus tästä kaikesta. Hän sanoi, että sen on pakko olla sinun ja taivaan isän työn tulosta. 


Kuva minkä tähän liitän on työ mitä rakastit. Sen näit lapsena kotisi seinällä ja kerroit, että tuo poika kuvassa muistuttaa sinua. Olisit halunnut saada kuvassa olevan linnun rohkeuden. Ehkä et sitä silloin vielä tiennyt, mutta me täällä tiedämme, että saitkin! En ole elämässäni yhtä rohkeaa ja vahvaa ihmistä tavannut kuin sinä Isä olit ja nyt se rohkeus ja vahvuus on meissä. 
 

❤️
 

" Hän lähti lentoon siivin murtunein ja antoi mennä, mennä vaan. Kuin linnunpoika lensi lennollaan, hän taakse katsonut ei kertaakaan..." 
 

103616BC-CBD4-47B6-8B3C-696666FC1093.jpg