Töiden, opintojen ja avioliittoni lisäksi olen tämän vuoden ollut jollakin tavalla Jumalan janossa.

 

❤️

Aluksi en sitä edes huomannut, mutta nyt huomaan, että nämä vuodet on vetäneet minut lähemmäksi Jumalaa. Aina kun on aikaa olla ”liiaksi maailmassa” ja on aikaa tehdä niitä ns maallisia juttuja. Tulee aika pian tarve takaisin hänen seuraansa ja rauhaansa.

❤️

Aika usein olen tämän janon huomannut tietynlaisen rauhan puutteesta. Sielu on ollut kuin levoton. Yleensä tämä levottomuus tulee silloin, kun elämässä on paljon kaikkea ja mieli ei ehdi jäsentämään kokemaansa. 

Silloin jano Jumalan seuraan viimeistään taas herää.

 

Kun vietän jumalan kanssa kahden aikaa, saan aina silloin parhaimman täyttymyksen. Voimani palautuvat tai saan aikaa levätä. Koska hänen seuransa tuo rauhan tunteen ja tyynnyttää levottoman mielen. Oikeastaan voisin sanoa, että voidakseni hyvin tarvitsen hiljaisuutta. Rauhaa ja omaa tilaa. Usein vasta hiljaisuudessa asiat saavat merkityksen. Kun ei tapahdu mitään, tapahtuu paljon.

 

Vetäytymällä ärsyketulvasta ja antautumalla hiljaisuuteen ja olemiseen voin huomata, etten ole yksin, vaan liittyneenä uskooni ja Jumalaan. 

 

❤️

Rukouksessa ehkä kaikkein vaikeinta on olla suostuminen Jumalan aikatauluun tai siihen, ettei Jumala anna sitä, mitä olemme pyytäneet. Näiden vuosien aikana olen saanutkin huomata, että se mitä rukoilen, saa aikaan sen suurimman muutoksen elämässäni. Kokemamme vaikeudet ja koettelemukset Jumala on joko sallinut tai antanut elämäämme. Rukouksessa onkin paljolti kyse siitä, panemmeko luottamuksemme Jumalaan, tulee vastaus sitten ajallaan tai ei. Itse olen saanut huomata, että kun oikein paljon rukoilen alkaa tapahtumaan asioita ja voimalla. Mutta aika harvoin niin, että ilman kipua. Itse uskon, että Jumala ei ole haluton antamaan, vaan esteenä voi olla, ettemme ole vielä valmiita vastaanottamaan sitä rukousvastausta, jonka Jumala tahtoo antaa ja joka on itselle kaikkein paras. 

 

Room. 8:28 sanoo: ”Mutta me tiedämme, että kaikki vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsuttu.”

 

❤️

.