Olen ollut aina oman elämäni suorittaja, tai en aina, tämä ominaisuus tuli vasta aikuisiällä. Asetin itselleni tavoitteita, mihin yritin pyrkiä ja kun niihin pääsin, se tuotti mielihyvää. Edelleen olen sitä mieltä, että elämisestä tulee elämisen arvoista, kun elämään sisältyy haaveita ja tavoitteita. Olleellista on lopulta se, miten niihin pyrkii.  Täytyy osata olla itselleen armollinen, täytyy osata kuunnella itseään ja antaa itselleen aikaa myös palautua. Olen lopulta aivan tavallinen ihminen. Siksi juuri tämän kaiken kautta tutustunut itseeni ja ystävystynyt virheisiin. Elämässä pitää olla paljon pyrkimyksiä ja tavoitteita, mutta jos kaikki ei onnistukaan, niin sen ei saa antaa haitata elämää. Koska juuri virheiden, epäonnistumisien kautta opimme asioita.

Itselläni oli tavoitteita jo ennen loppuun palamista, halusin ajaa ajokortin, käydä lisää kouluja, matkustaa ja nauttia elämästä. Kun valmistuin ensimmäiseen ammattiin, sain siitä mielihyvän tunteita. Kun sain ajokortin, se tuntui oikeastaan kun olisin saanut lottovoiton. Se motivoi asettamaan lisää tavoitteita. Ennen en tiennyt mitä tarkoittaa palaa loppuun, en sitä silloin osannut myöskään varoa. Nyt osaan, ja osaan kuunnella voimiani. Mutta jos lakkaan pelon vuoksi asettamasta tavoitteita, lakkaan osaltaan myös elämästä. Siksi näen, että on tärkeää niitä asettaa edelleen.

"On todistettu moneen kertaan, että mikäli sinulla ei ole tavoitteita, on todennäköistä, että et koskaan löydä mitä todella haluat." Shelle Rose Charvet

Jouduin hetkellisesti jättämään opiskeluni kesken viime vuonna ja silloin luulin, että en ehkä koskaan pysty enää jatkamaan opiskeluja. Voi sitä päivää, kun sain syksyllä tehtyä pois yhden näytön. Huomasin, että asioita pystyy tekemään, mutta kuka sanoo että asiat pitää saada tehtyä heti. Mitä jos teenkin niitä omissa voimissani, kuunnellen itseäni ja samalla antaen aikaa myös itselleni. Tärkeintä ei ole, että saan tehtyä asiat heti, vaan että pääsen siihen joskus ja niin, että en ole uuvuttanut itseäni. Nyt tavoitteeni on valmistua kesään mennessä, mutta jos en siihen saa kaikkea valmiiksi, se ei haittaa...kunhan valmistun. :)