Raamatussakin meille opetetaan, että älä vihaa ja rakasta lähimmäistäsi. Jotenkin itsekin olen koko elämäni yrittänyt nähdä sen hyvän ihmisissä. Jopa niin, että olen luottanut vain siihen hyvään ja antanut kohdella itseäni väärällä tavalla. Ennen en osannut ajatella, että viha on lopulta tunne ja se tarvitsee hyväksyntää samalla tavalla kuin muutkin tunteet meissä. Viha ei katoa kieltämällä. Jos vihaa ei hyväksy, tai edes tunnista ja se padotaan, se saa aikaan tuhoa. Häpeään sidottu viha on yleensä voimakkain. Lehtien otsikoita lukemalla on saanut viime aikoina lukea niistä surullisista seuraamuksista mihin ihminen voi vihan kautta joutua ja miten paljon pahaa sen kautta voidaan saada aikaan. 

❤️

Vasta tämän oman matkani kautta tiedän tiettyjen tunteiden liittyvään minuun itseeni. Kun itse huomaan reagoivani vihalla johonkin ihmiseen, henkilöön tai tilanteeseen, tiedän sen kertovan minusta itsestäni. Vastustamiseen turvautuminen on menneisyyden luoma puolustusreagtio. Ja vihan tehtävä tunteena, taas suojella ja asettaa rajoja. Ja ne ihmiset joihin reagoin ympärilläni kaikista voimakkaimmin, olipa se sitten vihalla tai rakkaudella ovat heijastuksia minusta itsestäni ja minun omasta sisäisestä maailmastani. Se mitä vihaan eniten, on se puoli minkä haluan itse itseltäni kieltää. Se mitä taas rakastan, toivon itselleni kaikkein eniten. 

❤️

Olen koko kesän elänyt aika säännöllisellä rytmillä. Mennyt ehkä monen mielestä tylsänkin aikaisin nukkumaan ja herännyt aika suhteellisen aikaisin, jotta olen saanut nauttia pitkistä päivistä ja valoisasta ajasta ja lämmöstä rannalla. Olen myös syönyt edellisiin kesiin verrattuna aika terveellisesti ja liikkunut aika paljon.  Aloitimme jopa Ruokapäiväkirjan, joka ohjaa kuin huomaamatta terveellisempään ruokavalioon. Koko kesän taivaalla olevasta auringosta huolimatta olen syönyt D-vitamiinia. Koska tiedän, että vaikka aurinko on paistanut. Ei se meille siltikään aina riitä. Itselläni on vajetta siitä huolimatta D- vitamiinista ja syksyllä sitä tarvitsen. 

❤️

Uusin tuttavuus itselleni on ollut L- teaniini. Jota olen käyttänyt magnesiumin kanssa nukkumaan mennessä 3 kuukautta. Se on selvästi syventänyt untani ja auttanut nukahtamaan helpommin. Suosituksen tuotteelle sain terapeutiltani ja löysin Facebookin hyvinvointi sivustolta. L-teaniini on vapaa aminohappo jota mm.saadaan vihreän teepensaan lehdistä. Teaniinin sisältämät aineosat säätelevät elimistön keskushermoston, serotoniin ja dopamiini tasoja. On tutkittu, kun ihminen on stressaantunut, aivoissa on enemmän beta-aaltoja. Teaniinin avulla beta-aallot vähenevät ja muuttuvat alfa-aalloiksi. Alfa-aallot ovat aaltoja jotka aktivoituvat rentoutumisen hetkinä ja silloin kun ollemme rentoutuneita. Säännöllisesti käytettynä L-teaniini pystyy nostamaan aivojen serotoniini ja dopamiini tasoja, jonka takia monet taltuttavat  ahdistuksen tai masennuksen L- teaniinin avulla. Omalla kohdallani L- teaniini tuo levollisemman olon ja auttaa hormonien aiheuttamiin tuntemuksiin. 

D4732E13-4C01-4894-B127-FC7B25C376BE.jpg