Joulu on taas. Vuosi meni nopeasti. Siihen mahtui monta aihetta mistä voi tänään olla kiitollinen. Niin monta hyvää hetkeä perheen ja läheisten ja ystävien kanssa. Sekä monta ihanaa muistoa. 

Mulla alkoi loma. Osasin odottaa jo jonkinasteista väsymystä. Siksi päästin jo edellisellä viikolla irti tietyistä rutiineista. Pidin salista vähän taukoa ja liikuin rauhallisemmin. Tein asioita mistä nautin. Kävin hierojalla ja pyhitin iltoja lepäämiseen. Silti, sain loman kunniaksi pienen flunssan. Olen juonut mustaherukka mehua, syönyt valkosipulia ja ottanut vitamiineja. Ne ovat ainakin lievittäneet oireita. Huomaan, että kun loma lähenee päästän irti siitä että tarvitsisi jaksaa. Kun rentoudun, sairastun helpommin. Näin kävi myös viime keväänä. Töissä pysyin terveenä, mutta kun loma alkoi sairastuin kunnolla. Kyllähän se harmittaa. Olen käynyt paljon keskustelua itseni kanssa tähän liittyen. Yrittänyt hyväksyä ja levätä. Ja nähdä asian hyvät puolet. Kuitenkin sain nähdä läheisiäni, sain syödä hyvin ja vielä on aikaa siihen, kun lähdemme reissuun. Haluan uskoa, että siihen olen kunnossa. Huomasin myös, että kaikesta huolimatta tunsin kiitollisuutta niin monesta asiasta. Kun istuin vanhempiani kanssa samassa ruokapöydässä olisi tehnyt mieli halata. Tuntuu, että näen heidät niin eri tavalla kaiken prosessoinnin jälkeen. Kuin joku muuri edestäni olisi sulanut pois. Ja haavat parantuneet. Haavat joiden en lopulta tiennyt edes olevan haavoja. Olo tuntuu vain kevyemmältä jollain oudolla tavalla.

Tänään ajattelin pitää päivän jolloin en tee mitään. Katselen leffoja, syön hyvää ruokaa ja saunon. Olemme joka päivä olleet menossa jossakin. Tänään en halua tehdä mitään. Haluan nauttia vain siitä tekemättömyydestä. Ihanaa joulun aikaa kaikille!