” Pimeyttä ei voida poistaa, mutta valoa voidaan aina lisätä”. 

Tyhjyyden tunne on tunteena se joka ajaa ihmisen tekemään asioita. Toinen kuntoilee itsensä näännyksiin, toinen taas juo alkoholia. Ihminen tarvitsee elämäänsä tarkoituksen. Tyhjyyden tunnetta on sanottu ihmisen pahimmaksi ahdistukseksi. Tyhjyyden kokemukset ovat itsessään kuin vähän olemassaoloamme uhkaavia; katoamista, yhteyksien menettämistä, kuolemaa ja merkityksettömyyttä. Tyhjyyden tunne voi tuntua ahdistavalta, mutta se on lopulta hyvästä. Elämän kokeminen mielettömäksi kirvoittaa luovuutta. Uudistumme. Etsimme jatkuvasti elämän tarkoitusta, koska eriasteiset merkityksöttömyyden kokemukset ajavat meitä siihen. Oletko itse koskaan kokenut olevasi hukassa? Tai ehkä elämä on hetkellisesti tuntunut merkityksettömältä ja tyhjältä? Nämä kokemukset ja tuntemukset kuuluvat ihmisyyteen ja elämään. Sisäsyntyiset tarpeemme ohjaavat meitä etsimään elämän tarkoitusta. Elämän tarkoituksen hakeminen pakottaa kohtaamaan tyhjyyttä, ottamaan sitä haltuun ja hoitamaan tyhjyyden tunnetta. Tämän tarkoituksen voi löytää. Kokemusten ja omien arvojen kautta. 

Eilen itse sain kohdata tyhjyyden tunteen. Se tuli siinä hetkessä kun kävin äitini luona ja isäni haudalla. Jäin pohtimaan, että mikä mun elämän tarkoitus on tämän kaiken jälkeen. Tuli sellainen olo, että tunne on niin vahva että tekisi mieli huutaa maailmalle. Yhteys mieheeni tuntui katkeavan. Sisimmässä kuin joku möykky mitä oli vaikea pukea sanoiksi. Mieleen tuli ajatus, että elämän on jatkuttava surusta huolimatta. Haluan jo kulkea kohti omien arvojen mukaista elämää. Kohti tarkoitusta. Tehdä jotakin kivaa. Lähteä hetkeksi pois tästä kaikesta. Toipua. Nyt ei pysty. Korona pakottaa kuin pysähtymään suruun. Se vie myös huomaamatta minut pääni sisään, pois tästä hetkestä. Se vaatii pysymään paikallaan. 

Olen oppinut sietämään tunteita, antamaan niille tilaa ja olemaan niiden kanssa. Tunteilla on aina viesti kerrottavana.  Tiedän myös sen, että menetyksen jälkeen on myös jatkettava elämää. Ojentauduttava pikkuhiljaa kohti omien arvojen mukaista elämää. Kohti tarkoitusta. Koronaan en voi kuitenkaan vaikuttaa. On mentävä sen antamilla säännöillä. Hyväksyttävä. Löydettävä tarkoitus tälle hetkelle. Löytää tarkoitus itsestä suhteessa maailmaan. Tunteiden sietäminen on tunnetaidoista kaikista vaikein. Tunne kun häviää vain tuntemalla. Sietäminen säätelee jo itse tunnetta. Tänään sain tunteeni purettua ja ilmaistua miehelleni. Sain jäsenneltyä ajatuksiani. Voimaannuin. Tulin nähdyksi ja kuulluksi! 

❤️

 

883F1299-3E1E-403F-915E-2CC2E4EF1DA2.jpg