Olen tällä viikolla paljon pohtinut sitä miten minä näen vierelläni olevat ihmiset. Ja huomannut myös sen miten herkkä olen todella näkemään  ihmisen käyttäytymisen taakse. Välillä siitä tulee itselle sellainen olo että näkee jotakin mitä toinen ei aina näe. Ja tuntee jotakin minkä olemassaoloa toinen ei edes tiedä. Itse kutsun sitä terapian käytyäni sisäiseksi lapseksi. Mistä olen täällä jo niin monta kertaa maininnutkin.

Sisäisen lapsen paraneminen on salapoliisin työtä. Meillä on mysteeri ratkaistavanamme. Miksi tietyn tyyppiset ihmiset ovat houkutelleet minua elämässäni? Miksi reagoin tietyillä tavoilla tietyissä olosuhteissa? Mistä käyttäytymismallini ovat tulleet? Miksi tunnen joskus itseni niin: avuttomaksi; yksinäiseksi; epätoivoiseksi; säikyksi; vihaiseksi; jne.

Yksi tämän prosessin hämmästyttävä seikka on, että kun me alamme tulla tietoisemmaksi omista reaktioistamme, me alamme havaita myös muiden reaktioita selvemmin. Me alamme huomata, jos ympärillämme olevat ihmiset käyttäytyvät kuin pieni lapsi, nuorukainen, teini-ikäinen, tai mikä tahansa. Mitä selvemmin me tunnistamme heidän reaktionsa, sitä helpommaksi tulee olla ottamatta niitä henkilökohtaisesti - mikä puolestaan helpottaa meidän irti päästämistä itsestämme ja itsemme tarkkailua.
Tämä prosessi on ihmeellinen ja hämmästyttävä, ja se auttaa meitä muuttamaan suhteemme itseemme, muihin ihmisiin ja elämään. Tiedostavammaksi tuleminen, uuden tavan löytäminen itsemme ja elämän katsomiseen, on alku prosessille, jossa opimme antamaan itsellemme anteeksi ja rakastamaan itseämme.

Kun vapautat sisäisen lapsesi olemalla läsnä itsellesi ja hyväksymällä itsesi kaikki puolet, voit kohdata myös kanssaihmiset sellaisina kuin he ovat. Vapaudut turhasta vihasta, joka lopulta kuluttaa vain sinua ja kehoasi. Vaikka joku saisi sinussa aikaan vanhan haavan avautumista, et enää syytäkään häntä siitä, vaan huomaat oman sisäisen lapsesi tarpeen – sen mikä vieläkin kaipaa kohdatuksi ja hoivatuksi tulemista. Voit jopa kiittää tätä henkilöä, koska hänen avullaan tämä haava paljastui ja pääset auttamaan sisäistä lastasi päästämään turvallisesti ydintunteesta irti. Pääset harjoittamaan myötätuntoa itseäsi, sisäistä lastasi ja lopulta muita kohtaan.

image.jpg