Kun aloittaa prosessoinnin se kestää läpi elämän. Välillä tulee esiin uusia asioita ja sitten taas nousee pintaan jotakin vanhaa mikä täytyy taas kohdata uudestaan. Näin se menee. Koskaan et ole valmis. Paitsi sitten, kun elämä on ohi. Näin sanoi Terapeuttini. 

Tämä viimeinen pari viikkoa ennen lomaa on ollut stressaavaa. Viime viikolla sain pääni niin kipeäksi työpäivän jälkeen, että kolme  päivää mentiin buranan voimin eteenpäin. Hartiat ovat olihan jumissa ja migreeni kolkutteli ohimolla. Sain tehtäväkseni viimeksi terapiassa kuunnella tunnetta ja sietää sitä. Vaikka ihan katsella elokuvia ja tunnustella samalla kehoani ja huomata itsessä tunteet mitä elokuva herättää. Piirtää kehon karttaan itse tunne missä kohtaa tunne tuntuu ja nimetä se tunne. Terapiassa oivalsin, että usein tulkitsen toisen tunteita jopa omina tunteitani. Aina en edes tunnista itse tunnetta. Jos en tunnista toisen tunneta käytöksen takana, olisi hyvä jopa vaikka kysyä toiselta, että oletko nyt vihainen. Omassa työssäni ja opintoihin liittyvissä harjoituksissa en useinkaan ota toisen tunteita kannettavakseni. Terapeuttini muistuttikin minua, että tiedätkö miksi, olet silloin läsnä. Silloin vuorovaikutus toisen kanssa on sujuvaa. Lopulta läsnäolon tilan ihminen löytää vasta silloin kun uskaltaa menettää kontrollin. Koska silloin kun on läsnä tässä hetkessä, on myös itse tietyllä tapaa haavoittuva, heikko ja nöyrä. 

Viime viikolla kävin paljon myös lääkäreissä. Huomasin, että se sai aikaan tietynlaista stressiä. Ajatus siitä, että keski- ikä lähestyy herättää välillä ajatuksia. Myös niitä pelkoja. Omien vanhempien ikääntyminen ja heidän terveys ja omaan terveyteen liittyvät tekijät eivät ole enää tämän ikäisenä itsestäänselviä. Kiitollinen saa olla, että saa olla terve. Enää en näe onnen löytyvän ominaisuuksista. Vaan siitä, että pystyn hyväksymään olosuhteet mitkä ovat tässä ja nyt. Läsnäoleva ihminen ei pakota elämää kulkemaan sen mukaan miten itse haluaa, vaan hyväksyy, myötäilee ja pystyy kokemaan kiitollisuutta elämästään sellaisena kun se nyt on. 

Jouluaatto on ihan pian täällä. Nautitaan ja rentoudutaan. Ihanaa joulua kaikille. ❤️