Istun tässä sairaalan kahvilassa ja mietin viimeistä muutamaa kuukautta ja ystävien merkitystä. Mieleeni tuli lausahdus mitä ystäväni sanoi aikoinaan kun hän menetti läheisensä, ” tosi ystävät ovat harvassa ja ystävyys mitataan siinä hetkessä kun elämää kohtaa kriisi. Ja älä ylläty, että osa niistä hyvistä ystävistä katoaa silloin viereltäsi kokonaan”.

❤️

Olen aina ollut sitä mieltä, että ystävyyttä ei mitata siinä monta ystävää minulla on, vaan siinä millaisia ystäviäni ovat. Elämässä tulee eteen hetkiä, jolloin joutuu riisumaan sen kaiken kauneuden edestään ja olemaan paljas ja haavoittuva, se millainen sillä hetkellä on. Kun joku ei pelkää ja kavahda, ja jää silti pitämään kädestä kiinni ja auttaa menemään esteen yli, syntyy kuin syvempi yhteys. Jonka taustalta paljastuu välittäminen ja rakkaus toista kohtaan. Ja siinä hetkessä oikeastaan ystävyys mitatataankin.

❤️

Itseasiassa itse ajattelen, että ystävyydessä se on juuri merkittävintä, että pystyy paljastamaan itsensä. Se on oikeastaan luottamuksen osoitus ja silloin näkee kuka jää vierelle?

❤️

Mä uskon, että aivan jokaisella ystävälläni on ollut elämässäni tarkoitus. Jotkut ovat kulkeneet vierellä vain kappaleen matkaa, jotkut kulkevat aivan loppuun asti. Kun elämä potkaisee päähän, tosiystävät ovat silloin tukena ja muut kaikkoavat ympäriltä. 

❤️

Huomaan, että se mitä tällä hetkellä käyn läpi on lisännyt niiden tosiystävien yhteydenottoa. He soittavat, kysyvät miten voin ja tarjoavat omaa aikaa ja kuuntelevat. Tuntuu, että heidän kanssaan ystävyys on aina ollut syvää kohtaamista. Ja kun ystävyys perustuu syvään kohtaamiseen, ei ole haitannut vaikka ystävyydessä olisi ollut taukoja. Kun ystävyyden ääreen taas on vuosien päästä palattu, yhteys on löytynyt heti uudestaan ja juttu jatkunut siitä mihin se aikoinaan jäi.

❤️

Sitten on ollut myös heitä, joista ystäväni varoitti. He kun kuulivat, heistä ei ole sen koomin kuulunut. Ehkä se on niin, että silloin jos elämässä tapahtuu kriisi ja se ajaa ystävät kauemmaksi, ei silloin alunperinkään ole kyse ollut ystävyydestä, vaan enemmänkin toveruudesta. 

 

❤️

”Elämän ikimuistoisimmat ihmiset ovat ne ystävät, jotka rakastivat sinua silloin, kun et ollut erityisen rakastettava.”