Joskus täytyy lähteä kauemmaksi, että löytää yhteyden itseensä. Minun kuuluisi varmaan kokea itseni kiireen ja stressin keskellä turvatuksi, mutta niin ei ole. Sen sijaan koen silloin vain sisimmässäni enemmän kaaosta ja en silloin aina pysty tekemään sen kaaoksen keskellä omaa elämääni koskevia päätöksiä. 

 

Olen varttunut oppimaan käyttäytymään kirjojen ja telkkareiden avulla, seuraten, aistien ja kuulostellen muita. Olisin varmaan tarvinnut lapsena enemmän sitä sellaista rohkaisua ja ohjausta. Lapsuudessani ja nuoruudessani ei ole aina ollut sääntöjä ja rajoja , joihin turvautua kaaoksen keskellä. Olen sen johdosta opetellut elämään niin, että en olisi muille vaivaksi ja selviämään myös yksin. Sisäinen tunteeni on kuin ohjannut aina huomaamatta siihen. 

❤️

En osaa ilmaista aina tarpeitani. Minulla on tapa tulkita asioita ja monesti toisen ihmisen sanominen kuulostaa omaan korvaani minulle suunnatulta kritiikillä. Väsyneenä ja stressaantuneena vihje edes siitä, saa tunteet nousemaan pintaan. Omassa työssäni joudun usein eläytymään toisen tarpeisiin ja tunteisiin ja usein silloin väsyn samalla myös itseeni. Silloin tulee hetkiä jolloin tuntuu, että tekisi mieli tunnetasolla huutaa koko maailmalle jos en saa aikaa levätä ja löytää yhteyttä itseäni paineen alla uudestaan. 

❤️

Parisuhteessani reagoin ihan vihalla mm. toista tuhoavaan käytöksen. Toisaalta se on myös hyvinkin tyyppiesimerkki rakentavasta vihasta, joka usein liittyy toisen ihmisen ei toivottuun käytökseen. Opettelen tunnistamaan tunteeni, mutta en anna tunteen ohjata. Väsyneenä taas siihen harvemmin pystyn. Ihminen yleensä kun joutuu tunteidensa vietäväksi vain silloin jos ei tiedosta niitä. 

❤️

Nyt olen levännyt, palautunut ja yhteydessä itseeni ja sydämeeni. Irtiotto kaikkeen ja totaalinen pysähtyminen latasi akkuni uudelleen. Samalla syntyi minussa myös uutta. Kirjoitin hakemuksen aurinkotuolissa makoilesssni erääseen kouluun ja ensi viikolla aion mennä ottamaan selvää saisinko lainaa. Katsotaan uskallanko ottaa niin isoa askelta kohti uutta ja tuntematonta.