Uskonpa, että yhteys omaan sisäiseen lapseen on se kaikkein tärkein suhde koko elämämme aikana. Se on se suhde, mikä auttaa sisintä parantumaan syvältä ihan sieltä solutasolta saakka ja suhde jonka ääreen ihan meistä jokaisen pitäisi  pysähtyä. Se on se suhde, joka auttaa kokemaan turvaa itsessä, sen oman elämäsi suhteen, jos on joskus menettänyt turvallisuuden tunteesi. Tämä suhde auttaa  eheytymään hylätyksi ja torjutuksi tulemisen haavoista ja traumoista. Tämä suhde auttaa luottamaan elämään! 


Se sisäinen lapsi on se tunteva osa minussa. Sisäinen lapsi on oikeastaan meidän oma sydämemme. Hän, se pieni minä asuu siellä sydämen sisällä, siellä missä asuu ne kaikki sisäisen lapsen haavoitetut osat. Ne osat, joita joskus on elämämme aikana satutettu tai haavoitettu, jotka kokevat olevansa jääneet vaille rakkautta ja huolenpitoa, hellyyttä ja nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Ne osat jotka ovat kokeneet jääneen yksin tässä elämässä ja ihmissuhteissa. Ne osat jotka ovat kokeneet että minut on hylätty ja torjuttu, en kelpaa enkä osaa, en vain riitä, minun täytyy tehdä enemmän jotta kelpaan: isälleni, äidilleni, kumppanilleni ja elämälleni. Sisäinen lapsi on hän joka reagoi jouluisin, jos lapsuuteen on sisältynyt turvattomuutta. 

Kun sisäinen lapsi kokee olevansa turvassa, rakastettu, hyväksytty ja nähty hän saa silloin tarvitsemansa läsnäolon ja hellyyden sinulta, hän ei hae sitä silloin ripustautuneesti hakemalla muilta rakkautta tai mieti mitä muut minusta ajattelevat. Sisäisen lapsen parantaminen ja kuuleminen auttaa sinua olemaan todellinen oma aito itsesi, perustaen oman totuutesi sydämesi totuuteen, ei siihen mitä olet oppinut jostakin tai kokenut elämäsi aikana tai mikä ohjelma sisälläsi on. Sinun ei tarvitse silloin enää miellyttää yhtään ketään, eikä juosta suhteesta toiseen sen takia että pelkäät kohdata yksinäisyyden tunteitasi. 

Kun vihdoin opit rakastamaan itseäsi ja sisäistä lastasi ja tällöin et vedä puoleesi enää haitallisia ihmissuhteita vaan voit luoda aitoon rakkauteen perustuvia ihmissuhteita. Ja sielussasi on rauha. Jos koet elämässäsi haasteita jaksamisen, oman riittävyyden tai hetkessä elämisen kanssa, olisi tärkeää olla yhteydessä omaan sisäiseen viisauteesi. Sisäinen lapsesi on se viisas ja luova osa sinua, joka osaa jo elää hetkessä eikä se kyseenalaista itseään ja omia kykyjään.


Voit kohdata oman sisäisen lapsesi mielikuvissasi sekä kuuntelemalla kehoasi. Silloin kun sinulla on lupa tuntea, ilmaista itseäsi ja elää tässä hetkessä, kehosi on  silloin löytänyt kontaktin sisäisen lapseen. Siihen tuntevaan osaan sinussa. 
Mikäli huomaat kehossasi esteitä tuntemiselle tai itsesi ilmaisemiselle, tai jos kontroloit läheisiäsi, epäilet omia kykyjäsi tai murehdit jatkuvasti, olet antanut liikaa tilaa kriittiselle aikuiselle itsessäsi. Etkä silloin ole kosketuksissa sisäiseen lapseesi. 


Luomme todellisuutemme ajatuksillamme – halusimme tai emme – joko tietoisesti tai tiedostamattomasti. 

C624D609-47D2-4AD4-B3E2-9A9394E2C083.jpg