Lähes kaikki meistä toivovat elämältään terveyttä, taloudellista tasapainoa, sitä rakastavaa parisuhdetta…niin myös minä! Nämä  “itsestäänselvät” asiat jätän kuitenkin tällä  kertaa kuitenkin pois, ja keskityn hieman henkilökohtaisempiin unelmiin.

 

Tiedän miltä tuntuu, kun ei elämässä oikeastaan tunnu miltään. Se on kuin olotila missä tunteitteni päälle olisi asennettu korkki ja tunteet eivät virtaa vapaasti. Silloin usein olen jo pidempään sivuuttanut omia unelmiani ja haaveitani ja silloin kadotan yhteyden itseen. Tiedän myös miltä tuntuu, kun alkaa rohjeta jälleen elää oman näköistään elämää. Se on jatkuvaa tietoisen valitsemisen virtaa jossa epäonnistumiset, pettymykset ja harha-askeleet ovat osa omaa matkaa. Tulevan tuntemattomuus kutsuu esiin rohkeutta ja virheet antavat mahdollisuuden oppia anteeksiannosta, sekä elämän armollisuudesta.

 

Silloin kun tunnen olevani elämässäni tuuliajolla, tarkastelen, että sivuuttanko omia tunteitani ja tarpeitani jokapäiväisessä elämässä. Se on samalla myös oikea paikka löytää takaisin itsensä äärelle tietoisilla muutoksilla, paremmilla valinnoilla. Eikä suinkaan tarvitse tavoitella kuuta taivaalta, vaan aloittaa niistä pienimmistä arkisista asioista jotka tarjoavat paikan rohkeudelle uudelleen ja uudelleen joka päivä.

 

Unelmat elämässä ovat lopulta todella tärkeitä, samoin on niiden tavoittelu. Ne tekevät merkityksen elämälle. Olen kuullut monien sanovan, ettei heillä ole unelmia, eikä heillä ole mitään lupauksia elämälle. Se tuntuu jopa vähän surulliselta! Itselleni on tärkeää luvata seisoa itseni puolella ihan joka päivä. Haaveilu ja unelmointi taas eivät tarkoita sitä, että pitäisi olla jotenkin tyytymätön omaan elämään. Omiin unelmiin voi päästä käsiksi jo kysymällä itseltään, että mikä saa juuri minut  loistamaan, mikä olisi parasta mitä elämässäni voisi tapahtua? Kun tekoni on linjassa omien arvojeni ja ajatusteni kanssa, olen linjassa itse oman elämäni kanssa.

 

Tänä vuonna haaveilen siitä, että jaksaisin tehdä asioita. Sanoin miehelleni kun lähdin salilta, että tämän tunteen toivoisin jatkuvan. Sen hyvän olon mitä sain nyt treenistä ja se levollinen tunne, kun kehoni on palautunut siitä ja sen tunteen, kun herään hyvin nukutun yön jälkeen. Tänä vuonna on jo ensimmäisen viikon aikana tuntunut siltä, että on ollut helpompi hengittää ilman niitä kaulallani olevani näkyviä sormia, vaikka on päiviä milloin väsymystä vielä tunnenkin. Jotenkin tuntuu, että on helpompi loistaa ja kulkea kohti omien arvojen mukaista elämää. On ihan eri tavalla taas voimia liikkua ja luopua asioista mitkä eivät enää palvele ja ole itselleni niitä omia arvoja vastaavia. Vuosi sitten koin taas niiden tuovan voimaa ja pelastavan jopa päiväni, että jaksoin raahautua tietokoneen äärelle ja silloin niiden piti olla, jotta pääsin teen hetkiseen tavoiteitilaan. Nyt pystyn helpommin tekemään taas valintoja, mitkä palvelevat omaa jaksamista. On jollakin oudolla tavalla kevyempi olla. Nyt on myös aikaa enemmän pysähtyä ja pohtia koska painan kaasua ja koska voin höllätä. Nyt on aikaa myös käsitellä ahdistusta. Tuntuu, että vihdoin on lupa olla se puu joka kaivautuu juuriinsa silloin, kun huminaa on liikaa. Eikä huoju vain myrskyn ja ulkoapäin tulevan paineen mukana, odotellen hetkeä jolloin runko napsahtaa poikki.

 

Viime vuonna ja kahtena edellisenä vuonna tein paljon asioita, onnistuin koska tein paljon asioiden eteen. Vedin kuitenkin itseni äärimmilleen ja on ollut vaikea edes sanoa ääneen, että nyt kaiken jälkeen tuntuu hyvältä. Vaikka itsestäni olen tosi ylpeä, sitä en tarkoita. Ylitin silti omat jaksamiseni rajat, niiden omien valintojen kautta ja siinä on itselleni ollut pureskeltavaa. 

 

Olen alkanut taas maalaamaan. Aloitin kurssin, missä teen päiväkirjaa. Se on ollut jotenkin tosi maadoittavaa, ostin myös uudet ihanat aika kalliitkin lakanat. Niiden ansioista nukuin viime yön kuin sellaisen paremman hotellin sängyssä. Keho on palautunut ja levännyt ja jaksoin taas lähteä salille. Nyt istun tässä kafe latte kahvimukissani ja nautin kiireettömyydestä. Tänään lepään ja annan aikaa levolle. 
 

❤️