image.jpg

 

Tämä  viikko on ollut kaikkinensa hyvä viikko. Väsymys painaa hiukan ja olen nukkunut pitkiä yöunia. Samoin motivaatio työhön on tällä hetkellä kateissa. Ensimmäistä kertaa en ole yrittänyt edes muuttaa tuota motivaatiota. Olen hyväksynyt asian. Ja ymmärtänyt itseäni. Lasken päiviä jo lomaan.

Loppuun palamisen jälkeen kun palasin työelämään, työstä tuli tietynlainen selviytymiskeino. Sinne pystyi pakenemaan ikäviä tunteita. Sen kautta sai ikävimmät tunteet käännettyä hyviksi ja töissä ei ollut aikaa ajatella itseään syvällisemmin. Lopulta se vain pahimmillaan kääntyy itseä vastaan. Kyllä työ voi olla mukavaa, mutta se ei silti saa olla sitä sen vuoksi, että sisäisen lapsen ääni jää kuulematta. Ihminen tarvitsee palautuakseen irtioton työasioista ja lomaa että jaksaa keskittyä työhön työn syvimmän tarkoituksen  vuoksi. 

Paljon nykyisin puhutaan positiivisen ajatuksen voimasta. Usein mietin, että mitä tämä positiivinen ajattelu tarkoittaa nykyään oikeasti? Tarkoittaako se sitä että negatiiviset tunteet ja ajatukset jätetään kokonaan kuulematta? Ja pakotetaan ikäänkuin positiiviseen ajattelun muottiin. Vai tarkoittaako se sitä, että negatiiviset ajatukset ja tunteet hyväksytään ja mennään niiden läpi, jonka jälkeen ajatukset menevät kuin itsestään positiiviseen ajatteluun. Joka lopulta on ainut ja oikea tie. Olen kuullut monesti ystäviltäni, että on ihana lukea positivisia ajatuksiani somessa. Se ei ole omalla kohdallani tarkoittanut kuitenkaan sitä, että en olisi kuunnellut ja käsitellyt negatiivisia tunteitani. Se ei omalla kohdallani ole ollut  suojakilpi, minkä kautta olen jättänyt sisäisen lapseni äänen täysin pimentoon.

Ihmisen ollessa masentunut, on tärkeää syöttää aivoihin myös niitä kiitollisuuden aiheita. Tehdä asioita mistä oikeasti saisi mielihyvää. Koska masennus on negatiivisten ajatusten kehä. Mutta masennus itsessään taas syntyy siitä että suru ja viha jätetään käsittelemättä. Siksi on tärkeää kohdata, kuunnella ja antaa tilaa omille tunteille. Hyväksyä ja rakastaa itseään. 

Kävin eilen hemmotellemassa itseäni. Ensi viikolla menen taas hierontaan, kampaajalle ja lähden ystävieni kanssa viikonloppuna  viettämään tyttöjen viikonloppua. Ihanaa päästä tanssimaan aamun pikkutunneille hyvän musiikin seurassa, syödä hyvin ja parantaa maailmaa. Mä rakastan niitä hetkiä että tapaan heitä ketkä on mulle tärkeitä. Ja saan viettää heidän kanssaan aikaa. Tänään liikutaan. Vedän lenkkarit jalkaan ja lähden lenkille. Aurinkoista viikonloppua kaikille! 😊