Makoilen auringossa, linnut laulavat ja kärpänen istahtaa kädelleni. Lämpö, värit ja kesän äänet. Tuntuu että koko mieli ja keho nauttii. Näitä päiviä on lomani aikana ollut vähän. Siksi otan tästä hetkestä  kaiken ilon irti. Keskityn läsnäoloon. 

Jokainen hetki on lopulta ainutlaatuinen. Riippumatta siitä, mitä se hetki tuo tullessaan. Jokainen päivä tulisi kaikesta huolimatta yrittää  elää kuin se olisi ensimmäinen ja viimeinen. Ilman elämän kriisejä tai läpikäytyä surua tai masennuksen tunteita ei osaisi arvostaa iloa niin paljon. Jokainen vastoinkäyminen, hankala tilanne tai ikävä ihminen kannattaisi lopulta kai ottaa tietynlaisena opettajana, joka johdattaa meitä eteenpäin omilla  poluillamme.

Jokaisesta ilon hetkestä tulisi ottaa kaikki irti. Silloin pitää yrittää nauttia ja fiilistellä suurella sydämellä, eikä pelätä, että loppuu se onni sittenkin. Helpommin tosin sanottu, kuin aina tehty. Niin se vain usein on, että uppoudumme niihin murheisiin ja valitamme liikaa siitäkin, mistä tulisi lopulta olla vain kiitollinen. Tartumme helpommin siihen, mikä on huonosti kuin mikä on hyvin. Emme näe sitä, mitä meillä on, vaan näemme sen, mikä meiltä puuttuu. Onneksi näkökulman voi aina vaihtaa. Sitä vaihtamisyötä olen itse tehnyt nämä vuodet. Mennyt läpi oman menneisyyden jotta voisin vapautua menneisyyden kahleista ja nauttia elämästä tässä ja nyt. 

Itselläni harjoittelemista vaatii se, että raivaan aikaa arjessa  tavatakseni heitä ketkä ovat mulle todella tärkeitä ja sanoa ääneen useammin tai edes tekstiviestillä, miten rakkaita ja tärkeitä ihmiset elämässäni ovat. Tänä kesänä olen tavannut sukulaisiani ja läheisiäni enemmän kuin hetkeen. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Halannut ja näyttänyt, että välitän. Sitä usein kuvittelee, että elämä pysyy tällaisena aina. Milloin vain voi lopulta tapahtua mitä vain ja joskus kaikki voi olla liian myöhäistä. Siksi siis kannattaa sanoa nyt, mitä haluaa sanoa. Eikä kannata olettaa, että kyllähän kaikki sen toki tietävät, miten tärkeitä ovat.

Loma jatkuu vielä. Nautin ja lataan akkuja. Ajatukset: kaikki järjestyy ja olen turvassa ovat tärkeitä. Niihin haluan uppoutua ja niihin haluan luottaa. ❤️