Aloitin matkani parhaaseen puoleen  minusta terapiassa loppuunpalamisen kautta kaksi vuotta sitten. Terapia on ollut todella tärkeä ja upea kokemus. Terapian aikana sain mahdollisuuden tutustua itseeni ja siihen miten minusta on tullut minä. Mikä on se oma tarinani ja miksi reagoin asioihin sillä tapaa kun reagoin, miksi pidän  tärkeänä yhtä asiaa ja merkityksettömänä toista. Tutustuin pelkoihini ja epävarmuuteeni sekä moneen muuhun puoleen itsestäni, tein matkan lapsuuteeni ja palauduin hetkeksi pikku tytöksi ja tutustuin häneen. Katselin terapian kautta menneisyyttä ja sitä miltä siellä näytti. Kohtasin uudelleen ihmiset, ketkä ovat olleet merkityksellisiä elämässäni. Niin paljon ihmettelyä, suuri määrä oivalluksia, kyyneleitä, tunteita, naurua, ja paljon myös sulateltavaa. 

Terapia oli loistava matka omaan menneisyyteeni, tarkoitus oli löytää ymmärrys sille miksi olen tällainen. Terapian tarkoitus ei ole kuitenkaan etsiä syitä vain menneisyydestä ja sitä kautta syyttää menneisyyttä ja vedota sitä kautta siihen, että siksi minusta tuli tällainen. Terapian tehtävä on löytää ymmärrys ja antaa anteeksi menneisyydelle ja hyväksyä menneisyys osaksi elämää. Terapian tehtävä on muokata meistä ehjempiä, auttaa löytämään voimavaramme ja rohkeutemme. Tuntuu  kuin terapia antaisi käteen kompassin, jos suunta elämälle on ollut hukassa.

Löysin terapian kautta itseni, löysin jotakin mikä on ehkä aina ollut, mutta toisaalta taas en tiennyt sellaista olevankaan. Tuntuu, että Terapia olisi muokannut sitä parempaa osaa minussa. En ole parempi, enkä huonompi. Tuntuu vain kun olisin lähempänä jotakin osaa minussa kuin ehkä koskaan aiemmin. Olen nyt ihminen ketä ei enää murehdi joka asiasta, ihminen joka näkee tunteiden kohtaamisen ja puhumisen tärkeyden. Löysin liikunnan, terveellisemmän elämäntavan, opin rakastamaan itseäni, sellaisena kuin olen. Terapiasta muodostui elämäntapa, kuuntelen itseäni, omaa sisällä tapahtuvaa puhetta, kohtaan enemmän tunteitani, olen enemmän läsnä, nautin elämän pienistä asioista. En ole enää samanlainen ihminen kuin ennen terapiaa, se muokkasi minusta uuden ja paremman version, se on varmaa. Se nosti esiin arvoni ja ne näkyvät elämässäni. Tuon esiin rohkeammin ajatukseni, uskallan tehdä päätöksiä, mistä ennen ehkä haaveilin, tänään uskallan elää. Luotan itseeni ja kuuntelen itseäni!