Työskentelen ammatissa missä tällä hetkellä joudun kohtaamaan fyysistäkin agression voimaa. Viime viikolla se tarkoitti potkuja, sylkemistä ja lentävien tavaroiden väistelyä. Työssäni olen kuitenkin ammattilainen. Se rauhallinen, ymmärtävä ja rajat asettava. Joudun olemaan Itse tilanteeseen nähden usein liiankin zen. Olen tyyni, vaikka sisälläni on voimakkaita tunteita. Joudun käytännössä tukahduttamaan vihani. Vaikka Viha auttaa meitä tulemaan kohtaan, joka sanoo: NYT RIITTÄÄ! 

 

Viha on kuitenkin tunne. Se on tunne jonka kuuluisi saada kulkea lävitsemme, ihan siitä syystä, että tunnemme sitä. Minun selviytymiskeinoni työssä vihan äärellä on ammatillisuus. Näiden voimakkaiden tunteiden kohdalla on vihan tunne kuitenkin läsnä. Sitä ei pureta ja se jää kehoon. Vaikka asia käydään läpi. Viime viikolla huomasin, että usein tällaisten päivien jälkeen on kehoni yöllä jännittynyt. Herään siihen, että puristan nyrkkiä yhteen. Samoin niskani ja takaraivoni on kireä ja jännittynyt ja aamulla herätessäni on migreeni. Tämä usein johtuu siitä, että puren tukahdutettujen tunteiden voimasta hampaitani yöllä yhteen. 

 

Parisuhteessani vihani läikkyy monesti yli. Olen hyvin usein myös näiden työpäivien jälkeen herkkä reagoimaan toisen sanomisiin tai toisen tunteisiin. Etsin kuin kohtaa mihin voisin napauttaa, että oma vihani tulisi näkyväksi ja kohdatuksi oikealla tavalla. Parisuhteessani kuitenkin saan purkaa tunteitani. Harjoittelemme yhdessä terapian kautta uusia tapoja löytää yhteyttä. Työssäni se on huomattavasti vaikeampaa. 

 

Olen saanut ihan konkreettisia apua L-teaniinista. Teen aina iltaisin itselleni unijuoman, mihin lisään magnesiumia ja L-teaniinia ja juon sen illalla ennen nukkumaanmenoa. Tämä laskee ja rentouttaa kehoni kierroksia 

 

”Vuonna 2015 tehdyn tutkimuskatsauksen mukaan L-teaniini parantaa unen laatua ja auttaa katkonaiseen uneen. Unentulo helpottuu, sillä L-teaniini ehkäisee hermoston yliaktiivisuutta ja auttaa toipumaan psyykkisestä ja fyysisestä stressistä unen aikana, mikä on tärkeää immuunipuolustuksen, energian ja palautumisen johdosta.” 

❤️
 

Aurinko paistaa tänään jo lämpimästi. Kyllä se kevät on kohta täällä. Ihanaa kevään odotusta kaikille.

❤️