Ensimmäinen viikko takana uudesta haasteestani. Kun lähdin mukaan oman elämäni inventaario-verkkovalmennuksen, en oikein tiennyt mitä odottaa, mutta ainakin ensimmäisen aihe-alueen hahmottelu ja kaikki kysymyspaketit yms. infot antoivat erinomaiset ja innostavat lähtökohdat aihealueen käsittelyyn. Tällä viikolla aiheena oli fyysinen hyvinvointi ja itselleni sieltä nousi joitakin osa-alueita muutos alueiksi. Olen itse tyytyväinen siitä, että oikeastaan liikuntakärpänen puraisi minua ensimmäisen kerran jo kolme vuotta sitten. Eli alkuun on päästy ja liikkumisesta on muodostunut jo elämäntapa ja tästä on helppo jatkaa.

Ensimmäinen alue on uni ja parempi nukkuminen, joka oli haasteena itselläni silloin kun paloin loppuun. Luin jo silloin paljon kirjoja aiheeseen liittyen, käsittelin asiaa terapiassa, opettelin rentoutumaan ja ymmärsin miksi säännöllinen nukkumaan menoaika on tärkeää. Nykyään voin jo sanoa nukkuvani hyvin. Silti se tulee olemaan osa-alue, jota haluan kehittää aina. Haluan elää niin, että osaan ja pystyn nukkumaan myös vaikka elämässä tuli stressiä ja yllättäviä muutoksia.

Toinen itselleni tärkeä alue on peruskunnon ja lihaskunnon kohottaminen. Peruskuntoa joudun vieläkin hieman hiomaan, mutta este tälle on ollut selkä ja polviongelmat. Haluaisin taas juosta ja kehittyä kestävyydessä, kuitenkin niin, että en olisi juoksemisen jälkeen ihan rikki. Siksi varasinkin itselleni ajan ortopedille, keneltä toivon saavani lähetteen magneettiin. Sen jälkeen on helpompi teettää ammattilaisella itselleen ohjelma, mikä tukee kuntoutumista tällä osa-alueella parhaiten. Haluan myös liikkua niin, että liikkuminen on mukavaa ja teen sen omia voimiani kuunnellen. Lihaskunntoon haluan kiinnittää myön enemmän huomiota. Treeniohjelmaan teen myös muutoksia. Nyt teen toistoja 15-20 * 3 ja painoja olen laskenut hieman alaspäin. Olen myös kiinnittänyt huomiota siihen, että teen liikkeet oikein. Ennen keskityin enemmän painoihin ja tein vähemmän toistoja, sekä tein liikkeet välillä vähän miten sattuu.

Kolmas muutos on minä itse. Haluan, että liikkuminen näkyy myös ulospäin. Tavoite on katsoa enemmän mitä suuhuni laitan, kypsyttelen päässäni myös ruokavalio muutosta. Veden juontia olen lisännyt, tavoitteeni on että joisin vettä 2-3 litraa päivää kohti, toistaiseksi olen siinä onnistunut. Mitään dieettejä en harkitse. Hedelmiä ja vihanneksia toivoisin, että söisin niitä paljon enemmän. Toistaiseksi taidan syödä niitä vitamiinipurkkien kautta.

Liikkuminen on intohimoni ja rakastan sitä. Viime vuonna olen opetellut olemaan itselleni armollinen, opetellut tunnistamaan oman kroppani rajat ja tekemään asioita kohtuudella. Nykyään sentään oman tekemisen järkevyyden osaa aika ajoin kyseenalaistaa ja katsoa puuhailujaan objektiivisemmin. Joskus on vaan niin vaikea myöntää itselleen, että omat liikuntarutiinit eivät välttämättä ole hyvinvointia tuottavia.