"Kellon ajan siirtely panee kansankielellä sanottuna unirytmin sekaisin.

Kellojen siirto tekee yöunesta katkonaista ja kevyttä. Univaje aiheuttaa väsymystä ja rasittaa elimistöä."

Olen kellojen siirtämisestä asti nukkunut pari viikkoa vähän huonommmin. Uni on ollut katkonaista, kevyttä ja vaihtelevaa. Öitä jolloin uni on virkistynyt ja öitä jolloin uni on jäänyt vähäiseksi. Hormoonitkin on tehnyt tähän tilanteeseen osansa. 

Iloinen olen ollut siitä, että en ole tehnyt asiasta ongelmaa. Olen ajatellut, että nyt nukuin huonommin, ensi yönä taas sitten vähän paremmin. Luottanut, että uni kyllä taas tasaantuu. 

Toissa päivänä olimme varanneet liput ystäväni kanssa konserttiin töiden jälkeen. Pitkään mietin mitä teen. Se sisäisen lapsen ääni huusi lepoa, mutta järjen ääni taas, että konsertin tarkoitus on kuitenkin hyvä niin sinne mennään. Jouduin samana päivänä tekemään yhdeksän tunnin työpäivän. Lähtö konserttiin tapahtui heti töiden jälkeen. Juoksin läheiseen kauppakeskukseen syömään  nopeasti jotakin ennen konserttia, jotta jaksaisin illan. Päästyämme paikalle tajusin aika pian, että ei olisi pitänyt. Haukottelin ja tuntui, kun ajatus olisi katkeillut. Konsertin akustiikka oli vielä huono ja seisoimme takarivissä penkillä. Harmitti! Maksoin siitä, että pääsen tänne ja tässä väsyneenä seison ja mietin, että olisi ehkä pitänyt jäädä kotiin. Kotiin päästyäni olin aivan poikki. Heräsin yöllä migreenin ja aamulla podin jaksanko lähteä töihin. Koko selkäranka tuntui jäykältä ja kipeältä. Työpäivä tuntui raskaalta. Kävin itseni kanssa keskustelua, mitä voin jättää tekemättä ja hengitin ja ripustauduin ajatukseen, että onneksi on perjantai. Vasta puolen päivän aikaan alkoi tuntumaan, että keho näytti palautumisen merkkejä. Kotona päätin, että lähden salille. Rauhallinen treeni auttaa kehoani palautumaan. Teimme sen jälkeen hyvää ruokaa, kävin saunassa ja hengitin ja rentouduin. 

Illalla menin unille. Nukuin yhdeksän tuntia putkeen. Keho tuntuu palautuneen. Olen niin monta kertaa sanonut, että tarvitsen töiden jälkeen perjantaina aikaa palautumiseen. Tai sitten pitkän päivän jälkeen seuraavan päivän vapaaksi. Onneksi osaan palauttaa kehoani. Onneksi tunnen koska on sen aika. Onneksi osaan rajata jaksamistani. Tänään jaksan taas enempi. Nauttia ja viettää mieheni kanssa yhteistä aikaa. ❤